Update: Brons is een prachtig materiaal maar koperwinning is een energie verslinder en een grond verontreiniger dus zorgt voor een zware belasting van het milieu. De arbeidsomstandigheden in de kopermijnen zijn omstreden. Voor het uit-stoken van de mallen en het smelten van het brons in de bronsgieterij zijn enorme hoeveelheden gas nodig. Daarom heb ik het besluit genomen geen beelden meer in brons te laten gieten. Sommige beelden op de foto’s zijn daarom niet meer verkrijgbaar.

Beelden van brons

In deze portfolio vindt u de beelden die in brons zijn gegoten, tenzij anders vermeld.
Brons is een klassiek materiaal met een warme uitstraling en zeer geschikt om beelden van te maken. Zowel binnen als buiten is een bronzen beeld een sieraad voor de ruimte. Van één beeld kunnen meerdere afgietsels gemaakt worden voor bijvoorbeeld familie of als relatiegeschenk.

Bella
Bella
portfolio air, brons . monique bosch
Air
Deurklopper Verona
On the run
brons portfolio. atlas, monique bosch
Atlas
blue romance brons monique bosch
blue romance
Eva
bronzen beelden portfolio baadster monique bosch
Baadster
Vogeltje B.

ka t brons monique bosch
Ka T.
Voetjes van de vloer
pinoccia brons monique bosch
Pinoccia?
portfolio bronzen beelden monique bosch La grande Edith
La grande Edith

Technische details brons

Brons is een legering van koper en tin met een roodachtige tot gelige kleur, afhankelijk van het tin-gehalte dat tussen de 10 en de 30% ligt. Door de toevoeging van tin wordt het brons harder en minder buigzaam dan koper. Het kan gemakkelijk gegoten worden. Door de toevoeging van tin heeft het ook een lager smeltpunt dan puur koper, 1050 graden.

Een plaquette is een afbeelding of tekst in ondiep reliëf op een platte beelddrager. Deze wordt bijvoorbeeld aangebracht als gedenkplaat ter nagedachtenis aan een overledene, ter herinnering aan de geschiedenis van het bouwwerk, een historisch feit of een speciale gebeurtenis, zoals het leggen van een eerste steen. Vaak worden ze aangebracht op de gevel van monumenten.

De beelden van Monique Bosch in deze portfolio zijn in brons gegoten door:

  • Bronsgieterij A cire perdue in Brummen
  • Bronsgieterij Stijlaart in Tiel

Neem bij belangstelling contact op.