La grande Edith, brons

La grande Edith, brons. Monique Bosch
la grande Edith, tekening Monique Bosch

Handen geven uitdrukking aan iets vanuit het innerlijk, als een gave. Gedachten, verbeeldt als golvende haren, stromen in en gaan voorbij.

De houtskooltekening maakte ik eerst, bij Tekengroep de Uitwijk. Edith is een lange, slanke vrouw en haar postuur wordt geaccentueerd door de wijd vallende broek.  Vanuit kikkerperspectief getekend werd dit nog eens versterkt. Die vertekening is vervolgens in het beeld meegenomen.
Ik houd van Edith’s manier van tekenen. Krachtig en met veel vegen. Ze heeft een gave om iets over te brengen dat aanspreekt zonder dat een tekening ‘lijkt’. In mijn houtskoolschets van haar heb ik meer geveegd dan ik gewend ben, zodat er iets van Edith’s stijl ingelegd werd. De houding met de handpalmen open nam zij zelf aan. Door horizontale lijnen vanuit de handen te vegen met kneedgum lijkt het alsof er licht uit de handpalmen straalt en de woeste achtergrond en haarpartij dragen verder bij aan een mysterieuze sfeer. Alles bij elkaar goede ingrediënten om een beeld mee te maken.

Ten eerste dient de witte tekst als opvulling zodat ik voldoende woorden krijg. B. Vervolgens schrijf ik om die reden om tevens het balletje van Yoast groen te maken. Tenslotte wil ik graag opmerken dat deze website goed werkt want immers willen we dat allemaal wel. Met andere woorden, ik trek niettegenstaande de conclusie uit voorgaande dat.

La grande Edith, brons.

Hoogte:    54 cm
Gesigneerd   MB
Prijs     VERKOCHT

la grande edith, brons, monique bosch

Neem bij belangstelling contact op.