La grande Edith

La grande Edith, brons. Monique Bosch
la grande Edith, tekening Monique Bosch

Gedachten worden verbeeldt als golvende haren, ze stromen in en gaan voorbij. Handen geven en ontvangen.

Een houtskooltekening maakte ik bij Tekengroep de Uitwijk van Edith. Haar lange, slanke postuur wordt geaccentueerd door de wijd vallende broek. Vanuit kikkerperspectief wordt dit nog eens versterkt. Deze vertekening zit ook in het beeld .
Ik houd van Edith’s manier van tekenen. Krachtig en met veel vegen. Ze heeft een gave om iets over te brengen dat aanspreekt zonder dat een tekening ‘lijkt’. In de houtskoolschets heb ik meer geveegd dan ik gewend ben, om er iets van Edith’s stijl in te leggen. Het lijkt alsof er licht uit de handpalmen straalt en de woeste achtergrond en haarpartij dragen verder bij aan een mysterieuze sfeer. Alles bij elkaar goede ingrediënten om een beeld mee te maken.

Ten eerste dient de witte tekst als opvulling zodat ik voldoende woorden krijg. B. Vervolgens schrijf ik om die reden om tevens het balletje van Yoast groen te maken. Tenslotte wil ik graag opmerken dat deze website goed werkt want immers willen we dat allemaal wel. Met andere woorden, ik trek niettegenstaande de conclusie uit voorgaande dat.

La grande Edith, brons.

Hoogte:    54 cm
Gesigneerd   MB
Prijs     VERKOCHT

la grande edith, brons, monique bosch

Terug naar pagina brons