Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

TERUG NAAR STARTPAGINA

24december: Drie gietwasmodellen van Scheveningen -zonder kade/sokkel- gecorrigeerd. Klaar om in te leveren.

Dit jaar hebben vier cursisten bij mij de workshop Bronzen vogeltje gevolgd en afgerond. Een van hen is gelijk  zelfstandig begonnen aan een volgend beeld. Volgend jaar wil ik nog meer cursisten op weg helpen. De workshop  laat zich gemakkelijk aanpassen aan het niveau van de deelnemers. Duidelijk is geworden dat er niet meer dan drie deelnemers tegelijkertijd in mijn huiskameratelier passen en ook dat ik er zelf veel plezier aan beleef.

6 en 7 oktober: Kunst en Meer manifestatie in het Tjark Riks Centrum in Eerbeek door de Kunstkring Brummen eo. Heeft veel voorbereiding gevergd als commissielid, alles de moeite waard. Mijn werk stond ruim opgesteld aan het begin van de route en trok veel bekijks. Ik heb uitgebreid kunnen vertellen over mijn werk en gaf een demonstratie boetseren in was. Leuke discussie gevoerd over het kleien versus boetseren! Het beeld dat ik daar opzette is een houthakker. Ik draag het beeld op aan mijn overleden buurman Sjaak aan wie ik tijdens het boetseren dacht vanwege zijn bouwvakkers-postuur  .

5 september: Twee ‘Overal zijn engelen’ zijn gegoten, een om zelf te bewaren en de laatste voor de verkoop, hierna komen er geen nieuwe meer van bij. 3 x ‘Scheveningen’ -zonder sokkel eraan vast -in de maak. Ook hiervan komen er na deze geen meer bij.

26 augustus: Open huiskameratelier. Pronkstuk was natuurlijk Muze, centraal opgesteld. Het was gezellig met bekende en onbekende bezoekers, waaronder ook Femke die mij geïnspireerd heeft tot het maken van dit beeld. Ik heb ook wat boekjes kunnen verkopen.

24 augustus: krantenartikel in het Klaverblad

24 juli: één ‘Scheveningen’ verkocht.  

19 juni: Muze voltooid. Aanleiding voor open huiskameratelier.

31 mei: Nieuwe en oude foto’s van Muze toegevoegd aan de diapresentatie. Gisteren zat ze klem in de werkbank om geciseleerd te worden. Mogelijkheden Pegasus project besproken. Is haalbaar.

29 mei: Gisteren een prachtige Pinkstermarkt. Het was mooi weer en er was enorm veel belangstelling aan mijn kraam. Ook het Kunstkring (even)Museum trok veel bezoekers. De wasblokjes met vlaggetjes raakte ik gemakkelijk kwijt en brachten het gesprek op gang. Ik hoop dat mensen er plezier in krijgen en contact opnemen om een workshop boetseren in was te volgen. Enkele aanmeldingen zijn al binnen. Zaterdag zijn mijn boeken aangekomen en de eerste exemplaren zijn verkocht. Veel leuke reacties. Ondertussen ben ik vandaag ver gekomen met het corrigeren van de nieuwe ‘Overal zijn engelen’ en ben ik ook alvast gestart met voorbereidend onderzoek naar Pegasus en Bellerophon, in afwachting van een eventuele opdracht. Van ‘Muze’ nog geen bericht, maar lang kan het niet meer duren.

21 mei: Muze is bloedmooi maar gehavend uit de oven gekomen, Gerhard heeft gelukkig een oplossing. De vogeltjes zijn ook gegoten en zien er schattig uit. Boschbeeldend Boek is besteld en op het nippertje kon ik nog wat fouten in de tekst herstellen voordat het gedrukt werd. Ik heb allerlei mensen gemaild over het uitkomen van mijn boek en heb al veel aardige reacties ontvangen.

16 mei: Wat een avontuur. KPN was zo onvriendelijk om zonder berichtgeving deze site van internet te halen ivm mijn overstap naar een glasvezel abonnement. Mijn nieuwe hosting provider is QDC en daar ben ik nu al zeer tevreden over, zegt het voort zegt het voort. Wat beelden betreft, liggen er nog drie werkstukken bij Gerhard: Muze, klaar om gegoten te worden, de vogeltjes, ook klaar om gegoten te worden en twee nieuwe wasmodellen van Overal zijn engelen. Ik heb op internet fantastische sites ontdekt waarop deskundige docenten laten zien hoe je bijvoorbeeld een mond boetseert. Meteen uitgeprobeerd en het werkt! Ook een beeldje opgezet naar een foto van een veldwachter uit lang vervlogen tijden. Lekker bezig dus. De 28e doe ik mee aan de Pinkstermarkt in Brummen, hopelijk kan ik dan iets van al die nieuwigheid laten zien. De Kunstkring Brummen drukt een paar flyers voor de boetseer-workshop af. En net weer een sprankelende Kunstkring Brummen e.o. vergadering gehad over het Kunst en Meer weekend 6 en 7 oktober 2012 , in het Tjark Riks centrum in Eerbeek.

4 mei: Nieuwe data voor workshops bekend, zie pagina Workshop. Aangemeld voor aankomende Pinkstermarkt op 28 mei. Mal ‘Overal zijn engelen’ ingeleverd bij Gerhard, hij maakt een paar wasmodellen die mogelijk gegoten gaan worden. Ook de drie kopietjes van ‘Vogeltje Alexander ingeleverd om te laten gieten. En uiteraard de website weer up to date gemaakt. Het wordt tijd om een agenda aan de website toe te voegen, maar nu nog even niet. Fijn weekend en misschien tot aanstaande zondag 6 mei in het (even) museum in de oude RABObank aan het Marktplein te Brummen? Ik ben daar de hele middag suppoost namelijk.

2 mei: Vogeltje Alexander is helemaal klaar en staat in de tuin op een sokkel  die al jaren op hem te wachten stond. Drie gietwasmodelletjes ervan heb ik met veel toewijding afgewerkt en ieder een eigen karakter meegegeven. Nieuwe foto’s geplaatst op pagina van vogeltje Alexander en van  de workshop.

Gisteren is het laatste exemplaar van Overal zijn engelen verkocht aan iemand die mij (en vooral het beeld) gevonden heeft door te googelen. Succes voor de website. Merkwaardig hoe dit beeld na zoveel jaren weer de emotie oproept die ik voelde toen het gemaakt werd. Ik wil er graag nog twee van laten gieten als ik Gerhard (bronsgieter) daartoe bereid kan vinden. Ondertussen denk ik alvast na over mijn volgende project....

28 april: In de vitrinekast van de Bibliotheek heb ik vier beelden geplaatst. Model, Vroolijke Frans, Scheveningen en Kraker met huis. Het is maar voor even. 5 Mei haal ik mijn werk weer op. Het vogeltje Alexander is klaar. In september 2012 geef ik opnieuw  workshops waarin bronzen beeldjes gemaakt kunnen worden. Of eerder op afspraak is ook mogelijk. Achtergrond van de site uit de herfst-sfeer gehaald. Nu een frisse zicht op zee er voor in de plaats gezet.

17 april: Vogeltje Alexander is a cire perdue gegoten, en wordt een dezer dagen afgewerkt en gepatineerd (zie foto bij Workshop en op Galerie/Brons/vogeltje Alexander).  

Vandaag heb ik op het nippertje nog het beeld Scheveningen in kunnen leveren bij Piet van Middelaar. Ik kwam er op ‘t laatste moment achter dat er in de voormalige Rabobank in Brummen, op het Marktplein een tentoonstelling komt van leden van de KunstKringBrummen eo. De  expositie is te zien op 22,29 april en 6 mei, van 12.00uur tot 17.00uur. Vrijdag 20 april om 16.00 is er een vrolijke  jubileum manifestatie op het Marktplein.Tevens start er 20 april een poëzie-route door Brummen. In de komende maanden zullen verspreid door heel Brummen gedichten te lezen zijn en bij de locatie voormalige Rabobank 3 gedichten van mijzelf.

6 april: Data workshop nog onbekend. Ik wacht tot het voorbeeld beeldje ‘Vogeltje Alexander’ klaar is

3 april: Muze in handen van de bronsgieter achtergelaten. Ook vogeltje Alexander ingeleverd. De workshop bronzen vogeltje krijgt steeds meer handen en voeten, ik heb er een extra webpagina voor gemaakt waar aangemeld kan worden. Deelname aan Art Brummen bij nader inzien geen optie voor mij. Voorbereiding van Kunstkring Brummen activiteiten daarentegen in volle gang.

13 maart: Vanmiddag een kleine delegatie van Art Brummen op de thee gehad.

10 maart: Laatst hand aan Muze gelegd. Dat zeg ik iedere keer, maar nu ben ik echt wel tevreden. Nog een paar dingetjes misschien.....kijk op pagina Muze (via Galerie/Brons/Muze). Ook een modeltekening toegevoegd, van Nessa.

6 maart: Ik ben aardig bij met de website, binnenkort hoop ik wat nieuw werk erop te kunnen zetten. Muze is nu in eindfase, kan binnenkort naar de brons gieter, Neem ik meteen het vogeltje mee dat als voorbeeld voor de workshop bronzen vogeltje gebruikt zal worden.

27 februari: Onverwachts ging gisteren de kunstmarkt in de Lunette niet door. Niet getreurd: Ik heb een Open Huiskamer-Atelier geimproviseerd en iedereen die ik eerder per mail uitgenodigd had om naar de Zutphen te komen opnieuw gemaild met het aanbod om in de Piersonstraat een kop koffie te komen halen. Ik had geen tijd meer voor een krantenberichtje, de opkomst was daardoor misschien niet overweldigend, maar toch minstens zo gezellig. Dankzij de bloemen van Frans van Haeren zag het er prachtig uit. Ik heb het plan opgevat een kleine workshop te organiseren. Binnenkort meer hierover. De man in jas weggedoken breek ik weer af, de laag was zat te onregelmatig om het piepschuim heen. Lastig nu om al die bolletjes piepschuim uit de was te peuteren. Meditatief zal ik maar zeggen.....

17 februari: Muze komt waarschijnlijk niet naar aanstaande tentoonstelling in de Lunette. Vorst belette de bronsgieter te gieten en ik wil er trouwens ook nog even rustig aan doorwerken. Ik ben inmiddels lid van Kunstkring Brummen en Omgeving en zit nu al in een commissie....En  ART Brummen komt binnenkort beoordelen of ik lid kan worden van hun club, daar worden andere eisen gesteld. Belangrijkste blijft toch dat ik ook tijd maak om te boetseren. Laatste dagen houd ik mij meer met knutselen aan de website bezig, meestal ‘achter de schermen’, ik steek er enorm veel van op maar hier en daar kan er een slordigheidje in mijn site sluipen door al dat experimenteren. Binnenkort krijgt de hele site een nieuw jasje, maar nu eerst zin in de Lunette op 26 februari!

'21 januari: Pastelpotloden ter hand genomen. Resultaat staat bij portretten en een peer tussen de modeltekeningen. Inmiddels ook een opzet gemaakt voor een beeld: Man (of pinguin?) in jas weggedoken. Piepschuim als basis. Daaromheen met was geboetseerd.

13 januari: Muze wordt naam van beeld dat tot nu toe Vrouwvogel als werktitel had.

6 januari: Lees bij Brons/Vrouwvogel de laatste ontwikkelingen. Ik wil het beeld Vrouwvogel (nog steeds werktitel) graag af hebben om het op mijn volgende tentoonstelling te kunnen laten zien. Dat zal zijn op Zondag 26 februari in de Lunette te Zutphen: Kunst in de Singel van 10.00 uur tot 16.00 uur. Ik hoop dat er weer veel mensen komen kijken naar de beelden die uit Schaijk teruggehaald zijn en vooral naar dit nieuwe beeld.

M.B.

Logboek  2012

Logboek 2011