Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

Monique Bosch (1960) zet ideeën en gevoelens om in materie, in bronzen beelden. Dit proces slingert als een rivier door het landschap van haar leven. Het neemt er de tijd voor.

 

Figuratief brons, mensen en dieren kenmerken haar werk. Spelend met hun verwantschap maakt Bosch soms een spannende combinatie van beide.

Van jongs af aan gebruikt zij haar handen om vormen te maken in klei en was. Bosch groeide op in een kunstlievend klimaat en volgde verschillende cursussen die ondersteunend waren voor haar artistieke ontwikkeling.
In 2011 startte ze haar website en sinds 2014 werkt zij bedrijfsmatig. Bosch werkt vrij en maakt tevens beelden in opdracht.

Van augustus 2015 tot februari 2018 maakte zij actief deel uit van Kunst op de Hoek, een klein kunstcollectief dat exposities inricht in een leegstaand winkelpand in Zutphen.

 

In de openbare ruimte staan Twee Vogeltjes B, twee grote bronzen beelden aan de oevers van de IJssel. Vogeltje Brummen en Vogeltje Bronckhorst dragen samen bij aan de verbinding tussen beide gemeenten.

 

Monique Bosch geeft boetseerles in haar atelier en op locatie, zoals in onderstaand filmpje, in het Museum Henriëtte Polak in Zutphen: URL: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305045/Mon ique-Bosch

 

Vanaf 2018 begeeft zij zich in toenemende mate op het vlak van toegepaste kunst, met de ontwikkeling van
geluidsabsorberende objecten, onder de naam AkoestiKunst. De sculpturen zijn  gemaakt van natuurlijk materiaal .  
                                                                                                                                             

                                                             

TIJD IS MIJN VRIEND

Monique Bosch english version