Ganzen

MONIQUE BOSCH   |   BOSCHBEELDEND

 

Monique Bosch (1960) zet ideeën en gevoelens om in materie, in bronzen beelden. Dit proces slingert als een rivier door het landschap van haar leven.


Figuratief brons, mensen en dieren kenmerken haar werk, en spelend met de verwantschap tussen beide soorten maakt Monique Bosch soms een spannende combinatie. Van jongs af aan gebruikt zij haar handen om vormen te maken in klei en was. Bosch groeide op in een kunstlievend klimaat en met verschillende cursussen die ondersteunend waren voor haar artistieke ontwikkeling, is zij een authentieke kunstenaar geworden. In 2011 startte ze haar website en sinds 2014 werkt zij bedrijfsmatig. Bosch werkt vrij en maakte in opdracht al diverse beelden naar aanleiding van de wensen en verhalen van anderen.

 

Van augustus 2015 tot februari 2018 maakte zij actief deel uit van kunstcollectief Kunst op de Hoek, een klein kunstcollectief dat exposities inricht in een leegstaand winkelpand in Zutphen.

 

In de openbare ruimte staan Twee Vogeltjes B, twee grote bronzen beelden aan de oevers van de IJssel. Vogeltje Brummen en Vogeltje Bronckhorst dragen samen bij aan de verbinding tussen beide gemeenten.

 

URL: https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305045/Monique-Bosch

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305045/Monique-Bosch

                                      

 

                                                                                                                                          

                                                             

TIJD IS MIJN VRIEND

 

Monique Bosch english version

click for translation