Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

Dit is een pittige workshopweekend, waarin je het hele proces van het maken van een bronzen beeldje meemaakt en waarna elke deelnemer met zijn/haar eigen bronzen beeldje naar huis gaat.

De eerste workshopdag is in atelier Boschbeeldend in de Hoven. ’s Ochtends van 9.30 – 12.30 uur boetseer je een model van was, ’s middags van 13.30 – 16.30 uur breng je giet- en ontluchtingskanalen aan. Bronsgieter Felo Hettich schuift ‘s middags aan tijdens het invormen van de beeldjes.

Je kunt een wasbeeldje meenemen dat je al eerder maakte als ze aan het volgende voldoen: De wasbeeldjes mogen geen metalen armatuur hebben, de beeldjes passen in een melkpak (7 x 7 cm) en zijn niet hoger dan 15 cm. Je kunt meerdere beeldjes laten gieten. Per extra beeldje betaal je € 75.

De tweede workshopdag wordt je ontvangen op de Midgaard in Almen, waar onder leiding van Felo’s ochtends brons wordt gegoten en uitgebikt. Hierbij mogen ook je familie en vrienden toeschouwer zijn. Na de lunch werk je zelf je beeld af door borstelen, ciseleren, vijlen en eventueel koudpatineren en (tegen meerprijs) op een sokkel te zetten.

De prijs is € 275 incl. btw. De kosten voor 100 gram was/1 kg brons, overige materialen en lunch zijn bij deze prijs inbegrepen. Het aangietblokje en eventuele bypasses worden meegewogen.

Voor meer was (= meer brons) betaal je een meerprijs € 0,35 per gram brons. Voorafgaand aan het invormen wordt gewogen zodat de bronsgieter weet hoeveel brons hij nodig  heeft.

 

Heb je vervoer nodig tussen de Hoven en Almen kunnen we ongetwijfeld iets regelen met elkaar.

* Minimum aantal deelnemers  is 6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een week voorafgaand aan de workshop Boetseren en Bronsgieten is er facultatief een hele zaterdag boetseerles van 9.30 - 16.30 uur in de Hoven om alvast een of meerdere beeldjes te boetseren, waaruit je er dan één kunt kiezen om te gieten. De meerkosten voor deze optie zijn € 50 incl lunch. De werkstukken kun je mee naar huis nemen om verder uit te werken of je kunt ze achterlaten in het atelier.

 

 

 

WEEKEND BRONSGIETEN*

11 en 12 mei 2019