Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

Een week voorafgaand aan de workshop Boetseren en Bronsgieten is er facultatief een hele zaterdag boetseerles van 9.30 - 16.30 uur in de Hoven om alvast een of meerdere beeldjes te boetseren, waaruit je er dan één kunt kiezen om te gieten. De meerkosten voor deze optie zijn € 50 incl lunch. De werkstukken kun je mee naar huis nemen om verder uit te werken of je kunt ze achterlaten in het atelier.

 

De eerste workshopdag is ook in  atelier Boschbeeldend in de Hoven. ’s Ochtends van 9.30 – 12.30 uur boetseren, ’s middags van 13.30 – 16.30 uur. Bronsgieter Felo Hettich schuift ‘s middags aan voor het invormen van de beeldjes die we ’s ochtends gemaakt hebben.

 

Je kunt een wasbeeldje meenemen dat je eerder maakte. De wasbeeldjes mogen geen metalen armatuur hebben, de beeldjes passen in een melkpak (7 x 7 cm) en zijn niet hoger dan 15 cm. Je kunt meerdere beeldjes laten gieten.Per extra beeldje betaal je € 75.

De tweede workshopdag gaan we naar de Midgaard in Almen, waar we  onder leiding van Felo’s ochtends gieten en uitbikken. Hierbij mogen ook je familie en vrienden toeschouwer zijn. Na de lunch werken zelf de beelden af door borstelen, ciseleren, vijlen en eventueel koudpatineren en (tegen meerprijs) op een sokkel te zetten.

De prijs is € 275 incl. btw. De kosten voor 100 gram was/1 kg brons, overige materialen en koffie, thee, koekjes, uitgebreide lunch zijn bij deze prijs inbegrepen. Het aangietblokje en eventuele bypasses worden meegewogen.

Voor meer was = meer brons betaal je meerprijs € 0,35 per gram brons. Voorafgaand aan het invormen wordt gewogen zodat de bronsgieter weet hoeveel brons hij nodig  heeft.

 

Heb je vervoer nodig tussen de Hoven en Almen kunnen we ongetwijfeld iets regelen met elkaar.

 

 

 

WORKSHOPWEEKEND BOETSEREN EN BRONSGIETEN