Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

 

 

KA T.  

 

 

Met het idee dat de anatomie van mens en dier grote overeenkomsten heeft is de combinatie vrouw en kat ontstaan.

Een schouderlijn van Arie Kater zette mij in eerste instantie aan om dit beeld te maken. Ik tekende zijn model na in het Museum Henriëtte Polak in Zutphen. In dezelfde periode maakte ik kennis met het werk van animalier Hetty Heyster en besloot ik deze combinatie van vrouw en kat te maken. In dit beeld heeft de samenvoeging van de twee soorten een verleidelijke en ook licht verontrustende uitwerking.

 

Ka T. Blond is ongepatineerd om het natuurlijke verouderingsproces, de verkleuring van het brons te kunnen volgen in de loop der jaren. Er zit iets donkergekleurde pasta in de dieptes voor de levendigheid en er is een beschermende waslaag aangebracht.

Naast deze blondine is er ook een tweede exemplaar met een grijze onderkleur en zwart bovenpatine.

 

Hoogte 17cm

Zonder sokkel

 

Prijs Ka T. Blond     € 685

         Ka T. Noir       € 685

 

 

 

terug naar bronzen

                                   

                                   BASTET

 

 

 

 

 

 

 

De  gekleurde versie van Ka T. heeft de naam Bastet , een Egyptische  vruchtbaarheidsgodin. Bastet is de godin van vreugde, dans, muziek, feest, leven en warmte. De afgietsels worden van Calcast 300 gemaakt, een gipssoort die in  hardheid te vergelijken is met Elfenbein. Deze worden door een speciaal ontwikkeld procédé gepatineerd met een lak waarin brons verwerkt is.

 

Prijs gepatineerd gips € 85