Ganzen

Monique Bosch   |   Boschbeeldend

 

        BOSCHBEELDEND NIEUWS                            Brummen, 8 april 2016

 

Drie pagina’s met nieuwe berichten. Twee Vogeltjes B bij het Bronkhorster veer hebben het hoogwater van de IJssel goed doorstaan. Er is een boek gemaakt. De samenwerking met  KunstopdeHoek werpt vruchten af. Ik zit nu al twee jaar in atelier Kwaaz & Bosch en ik trek het land in met mijn beelden, in de agenda een overzicht met veel interessante links om te bewaren, etc.

 

RECENT WERK                                              In mijn portfolio staan de beelden met vermelding van afmeting en prijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Blue romance, een lieflijk schepseltje met een diep donkerblauw patina

2 Lodewijk, om blij van te worden

3, 4, 5 Miniatuurmonstertjes Let’s call her Cynthia, Maddie en Laurence, om te verzamelen

 

ZEEHONDEN GESIGNALEERD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogeltje Brummen verdween geheel onder water in de afgelopen hoogwater periode. Bij een foto op Facebook suggereerde iemand dat er zeehonden in de IJssel zwommen….. Vogeltje Bronckhorst hield het overigens helemaal droog en inmiddels is de waterstand normaal en zijn beide vogels weer zichtbaar bij het pontveer. Ik krijg veel leuke reacties op de beelden. Kinderen kunnen het niet laten om er op te zitten en ik ontvang heel graag jullie foto’s daarvan voor mijn verzameling. Met het beeldmateriaal van project TWEE VOGELTJES B heb ik een boek samengesteld over wat mij inspireerde, hoe de beelden gemaakt zijn en wat er organisatorisch bij kwam kijken om het te realiseren. Het boek telt 76 bladzijden en ligt ter inzage bij Kunst op de Hoek en in mijn atelier. Vanwege de hoge kosten ( 80 euro) is het alleen op bestelling leverbaar.

 

VIDEOPITCH

Het mooiste van mijn werk als beeldend kunstenaar is het omzetten van een gedachte of gevoel in materie, in een beeld. Ik maak een ontwerp van boetseerwas, dat soepel is en kneedbaar. Dit wordt gegoten in brons, een klassiek materiaal met een warme uitstraling. Ik genereer zelf opdrachten voor mijn vrije werk, en ook vertaal ik in opdracht het bijzondere verhaal van u als klant in een origineel beeld. Denkt u ook wel eens wat nu weer te geven bij een jubileum, huwelijk of andere gedenkwaardige gebeurtenis? Schenk iets nog persoonlijkers door zelf een sculptuur te maken. Ik kan u daarbij begeleiden. 21 Maart mocht ik aan een interessante pilot meedoen. Het ITGilde in Amstelveen organiseerde namelijk het maken van een videopitch. Een hele dag training met 45 seconden film als eindresultaat.. Hij moet nog gemonteerd worden, dus het blijft even spannend. In ieder geval was het een leerzame oefening in het kernachtig vertellen wat ik doe.

 

GEDENKBEELDEN  Weet je dat het mogelijk is om een bestaand of nieuw beeld te gebruiken voor de bestemming van de as van uw dierbare? Van het ontwerp kunnen meerdere afgietsels gemaakt worden voor familieleden. Het beeld wordt hol gegoten, gevuld en met een gelaste bodem afgesloten.

 

ACTIVITEITEN IN KWAAZ & BOSCH  

Inmiddels zit ik al ruim twee jaar in mijn tijdelijke onderkomen aan de Zutphensestraat 175.

MODELSTUDIE is een regelmatig terugkerend onderdeel van het programma geworden. Het gaat steeds om studie van het naakt, lange stand. Deelnemers werken met eigen materiaal naar keuze, zoals houtskool, verf of was. Wie zich hiervoor aanmeldt krijgt van mij een uitnodiging via datumprikker.nl.

BOETSEREN IN WAS Een leskaart voor 10 lessen van 2 uur kost 250 euro, exclusief eventuele gietkosten. Theorie en praktijk gaan spelenderwijs samen. Naast thema’s als ‘Bronzen vogeltje’ en  ‘Create your own monster’ is er ruimte om vrij te werken. Dagdelen worden in overleg afgesproken en een bezoek aan bronsgieterij Stijlaart in Tiel is inbegrepen.

 

KUNST OP DE HOEK    

Het bevalt goed om mijn werk permanent te hebben staan bij KunstopdeHoek, er is veel belangstelling voor. Samen met collega’s Els Bottema, Cornel en Rita Susebeek en onze gastexposanten veranderen we regelmatig de inrichting van het leegstaande winkelpand dat we mogen gebruiken als expositieruimte.  Ik heb vaak wat boetseerwas bij me  als ik daar ben en er zijn verschillende nieuwe beeldjes ontstaan zoals ‘Atlas’ en ‘Lodewijk’. Openingstijden van Kunst op de Hoek: Donderdag, vrijdag, zaterdag en iedere laatste (koop-)zondag van de maand: van 12.00 tot 17.00 uur. Er kan vrijblijvend een afspraak gemaakt worden op andere dagen. Adres: Nieuwstad 20 in Zutphen.                                                                                                                                                             

NABK

Sinds april ben ik aangesloten bij de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars. Dit stimuleert mij onder andere

om meer aan kunstmarkten en –beurzen mee te doen.

 

AGENDA BOSCHBEELDEND 2016

 

DIEREN                                 Van 5 april tot en met 28 juni zijn replica’s van mijn beelden en mijn modelschetsen van hond                                                Lola te zien in de etalage van De winkel van Lida. Hogestraat 16 in Dieren.

 

EINDHOVEN                         Zondag 17 april laat ik ‘Baadster’ zien in het Klokgebouw op Art Eindhoven, een  kunstbeurs met                                              140 kunstenaars. Wie inlogt op http://www.arteindhoven.nl/deelnemerrelaties krijgt 75% korting                                              op entreekaarten met de kortingscode ‘DEA16’.

 

BRUMMEN*                          Vertrouwd is de PinksterKunstmarkt in Brummen op Pinksterzondag 15 mei. Uiteraard  geef ik                                              weer een boetseerdemonstratie.

 

VIERAKKER                            in de theetuin in Vierakker sta ik op 19 juni.

 

ZUTPHEN                             KunstopdeHoek doet 25 en 26 juni mee aan de Kunstroute in Zutphen, dit jaar in het teken van                                              Zomerreis. Goed te combineren met het IJsselfestival in datzelfde weekend.

 

DE BILT                                 10 September in het van Boetzelaerpark tijdens Kunstmarkt de Bilt.

 

EERBEEK                               11 September weer wat dichter bij huis op de biënnale Kunst te Eerbeek.

 

ZUTPHEN                             17 en 18 september een drieluiktentoonstelling om het 30 jarig bestaan van Tekengroep de                                              Uitwijk te vieren. In de IJsselstroom IJsseltekeningen, bij KunstopdeHoek modeltekeningen en                                              op een 3e locatie in het Noorderhavengebied tekeningen met als thema de veranderende stad.                                                              

AMSTERDAM                        24 en 25 September ADAF 2016, Anual Dutch Art Fair Amsterdam. Ik mag een aantal                                                               toegangskaarten weggeven, dus laat het weten als je wilt gaan!

 

                                            *het (EVEN) MUSEUM op het Marktplein in Brummen wordt opnieuw ingericht worden door                                                    Kunstkring Brummen. De hele zomer ieder weekend geopend.

 

Graag tot ziens bij een of meerdere gelegenheden.

Vriendelijke groet, Monique Bosch

 

www.boschbeeldend.nl

Mobiel: 06 28061878PS

Wil je liever niet op de hoogte gehouden worden? Laat dit s.v.p. Weten.